До бившия испански премиер Хосе Луис Родригес Сапатеро е бил

...
До бившия испански премиер Хосе Луис Родригес Сапатеро е бил
Коментари Харесай

Бивш испански премиер получи писмо със смъртна заплаха и два куршума

До някогашния испански министър председател Хосе Луис Родригес Сапатеро е бил адресиран плик с писмо, съдържащо смъртни закани и патрони, заяви Агенция Франс Прес. Анонимните закани идват на фона на дълбоката политическа поляризация в страната и по време на акцията за районни избори в Мадрид, които ще се проведат на 4 май и се чака да имат значими последствия за националната политика.
Служителите на защитата в пощенски клон са прихванали писмото и са уведомили незабавно полицията, оповестяват от вътрешното министерство. В туит социалистическият министър председател Педро Санчес " изрично осъди " отправената опасност към Сапатеро, който беше министър-председател от 2004-2011 година, написа БГНЕС.
 Испански министър получи писмо и оцапан с кръв нож Испански министър получи писмо и оцапан с кръв нож
Министърът на промишлеността, търговията и туризма Рейес Марото получи писмо с оцапан с кръв нож в него. Това се случи единствено четири дни след ка...
" Тези патрони са ориентирани против мирното взаимно битие и демокрацията. Трябва да спрем тази серпантина на омразата, която е ориентирана непосредствено към нашите полезности. Нека не разрешаваме на гнева да се утвърди в обществото ", добави Санчес.
Късно във вторник Министерството на вътрешните работи на разгласи, че пощенските чиновници са прихванали и смъртна опасност с два патрона, изпратени по пощата на консервативния началник на районното държавно управление на Мадрид Изабел Диас Аюсо, както и един плик до началника на гражданската армия. Аюсо - изгряваща звезда на консервативната Народна партия, е любимецът в изборите и упрекна левицата, че се пробва да " сътвори цирк " от заканите поради политическа полза.
Миналата седмица нейният крайноляв противник в социологическите избори - водачът на Podemos Пабло Иглесиас и вътрешният министър Фернандо Гранде-Марласка получиха заплашителни писма с патрони в тях. Иглесиас, който упреква крайнодесните за заканите, излезе от районния спор по радиото в петък, откакто претендентът за крайнодясната партия Vox сложи под подозрение заканите.
Министърът на туризма Рейес Марото подаде тъжба в полицията, откакто получи по пощата нож, затрупан с червени петна. Испанските медии оповестиха, че индивидът, изпратил ножа,страда от психологични проблеми. Повечето анкети допускат, че Народната партия на Аюсо е на път да завоюва с огромна разлика, макар че евентуално ще се нуждае от поддръжката на Vox, с цел да си обезпечи безусловно болшинство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР