До 95.4 млн. лв. с ДДС е готова да даде

...
До 95.4 млн. лв. с ДДС е готова да даде
Коментари Харесай

95 млн. лв. ще плати държавата за новата детска болница

До 95.4 млн. лева с Данък добавена стойност е подготвена да даде страната за създаване на новата сложна детска болница, която да сплоти лекуването от всички педиатрични специалности на едно място, излиза наяве от оповестената през вчерашния ден социална поръчка на здравното министерство. Тя е за " избор на реализатор за осъществяване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Националната многопрофилна детска болница “, оповестиха от ведомството. Крайният период за подаване на офертите е до 20 август.

Очакванията на Министерство на здравеопазването са през есента да бъде определен реализатор и да стартира действителното създаване на новото здравно заведение. Срокът за осъществяването на публичната поръчка е до 42 календарни месеца от сключване на контракта с определения претендент.

В опит да предотврати предстоящи тъжби през юни т.г. Министерство на здравеопазването изпрати квалифицираните документи за публичната поръчка на Агенцията за публични поръчки за реализиране на прелиминарен надзор, уведомяват от министерството.

Болницата ще бъде построена в двора на Александровска болница на мястото на незавършения от 30 години градеж на клиника по педиатрия. Тя ще бъде на 45 000 кв. м, в два 11-етажни и 6 триетажни корпуса, плюс два сутерена, ще разполага с 350-400 кревати, където да се разположат разпръснатите в редица лечебни заведения детски отделения и специализираната болница по педиатрия. Идеята на министър Кирил Ананиев е болничното заведение да не е комерсиално сдружение и да може да получава дотации и от страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР