До 6 месеца в София ще бъде въведена първата нискоемисионна

...
До 6 месеца в София ще бъде въведена първата нискоемисионна
Коментари Харесай

Фандъкова: До 6 месеца ще въведем първата нискоемисионна зона за автомобили

До 6 месеца в София ще бъде въведена първата нискоемисионна зона за коли, разгласи кметът Йорданка Фандъкова.

Решението е част от ограниченията против мръсния въздух в столицата и идва откакто Столична община бе, че не е направила задоволително, с цел да предотврати това. Съдебното решение задължи общината да направи разбори в няколко проблематични области и да предприеме ограничения. Кметът Фандъкова разгласи, че ще се съобрази с рекомендациите и няма да апелира.

Какво е нискоемисионна зона?

Все още Следствен отдел към окръжна прокуратура не оповестява кои ще са границите на зоната, кой ще бъде стеснен да влиза в нея, ще има ли санкции и по кое време ще работи тя.

По предварителни данни разновидностите са няколко. Най-вероятно в началото зоната ще обхване столичният център, сред булевардите „ Сливница “. „ Васил Левски “, „ Патриарх Евтимий “, „ Скобелев “и ул. „ Опълченска “.
Зоната може да работи краткотрайно, единствено в дните с замърсен въздух, или непрекъснато. Единият вид е там да не се позволяват коли в дни с нараснали равнища на фини прахови частици. Друг вид е да се позволяват единствено по-екологични коли. Камери ще четат екостикерите, които се слагат по време на годишния механически обзор. На стикера е въведена екокатегорията на колата - Евро 1, Евро 2, Евро 3.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР