До 5000 лв. безвъзмездно финансиране могат да получат проекти в

...
До 5000 лв. безвъзмездно финансиране могат да получат проекти в
Коментари Харесай

До 7 януари се кандидатства за Vivacom Регионален грант

До 5000 лева безплатно финансиране могат да получат планове в интерес на общности от дребните обитаеми места в границите на третото издание на програмата Vivacom Регионален грант. Тя се провежда от телекома и Български център за нестопанско право (БЦНП), като сумарният ѝ бюджет е 60 000 лева

Подаването на кандидатури става на: www.vivacomfund.bg/regionalgrant.html. Крайният период за подаване на документи е 7 януари 2018 година, като финалистите ще бъдат оповестени през март идната година.

 Надя Шабани, шеф на Български център за нестопанско право, Веселка Вуткова, шеф Корпоративни връзки на VIVACOM, Иван Кънчев – създател на съдружие Българска история, Жаклин Вагенщайн – съучастник и шеф на издателство Колибри и основател на кино-литературния фестивал Синелибри, Ива Дойчинова – публицист

Критериите за поддръжка на предложенията, с които се кандидатства, са те да са с общодостъпна изгода от реализирането им или да вземат решение проблем за съответна общественост, да са реформаторски и да въвличат хората по места.

В програмата могат да вземат участие юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в социална изгода, като от тази година се дава опция за финансиране на планове и на читалища, учебни настоятелства и настоятелства към детски градини в партньорство с учебни заведения и детски градини.

Финалистите се селектират от жури, в което вземат участие Любен Панов – член на Настоятелството на БЦНП, Жаклин Вагенщайн – съучастник и шеф на издателство Колибри и основател на кино-литературния фестивал Синелибри, Ива Дойчинова – публицист, Иван Кънчев – създател на съдружие Българска история и Мария Чернева от Българска национална телевизия.

„ VIVACOM Регионален грант дава скорост на положителните хрумвания – това е и тазгодишното мото на програмата – сподели Веселка Вуткова, шеф Корпоративни връзки на Vivacom, по време на формалния старн на новото издание на програмата. – Скорост, с цел да могат дребните обитаеми места и общностите в тях да не се усещат изостанали по отношение на огромните градове; скорост, която увлича, свързва и преодолява провокациите. “

„ Тази стратегия ни изпълва с задоволство и възторг. Удовлетворение, тъй като за две години 24 екипа са съумели да трансформират повече или по-малко мястото, в което живеят, да основат повече от 50 партньорства, да въвлекат повече от 3500 индивида. Ентусиазирани сме, тъй като концепциите са все по-добри и вълнуващи. Какво по-успешно от това не да казваш на хората какво да вършат, а да даваш мощ на техните хрумвания. Това е стратегия за поощряване на гражданската сила. “ – показа Надя Шабани, шеф на Български център за нестопанско право.

В първите две издания на програмата аплайваха общо 539 хрумвания от всички 28 области на България, напомнят уредниците. Подкрепени са 24 локални начинания и са вложени 112 480 лв. в развиването на общности от цялата страна.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР