До 5 януари 2018 г. директорите на всички професионални гимназии

...
До 5 януари 2018 г. директорите на всички професионални гимназии
Коментари Харесай

Директори имат 6 работни дни да заявят участие в проект за ученически практики

До 5 януари 2018 година шефовете на всички професионални гимназии и учебни заведения с професионални паралелки могат да подадат поръчка за присъединяване в плана " Ученически практики - Фаза 1 " на уеб страницата на плана.

Ръководителите на образователните заведения ще имат 6 работни дни да приготвят иподадат заявката за присъединяване на учебното заведение.

Всички възпитаници в дневна и дуална форма на образование , които са навършили 16 година, могат да вземат участие в плана. 8 хиляди е оптималният брой възпитаници, които могат да вземат участие. От тях 2 хиляди са в предпочитани за стопанската система посоки - техника, осведомителни технологии и превоз.

Практиката ще се организира по график, който не съответствува със седмичната образователна стратегия на ангажираните възпитаници.

В рамките на 240 астрономически часа те ще извършват задания, предоставени от учащ шеф под управлението на ментор. Нужно е практиката да е обвързвана с образованието на ученика в съответното професионално направление. При сполучливо присъединяване в плана се заплаща стипендия на ученика в размер на 300 лева

Целта на плана е да поддържа практическото образование на възпитаници от професионалните гимназии посредством спомагателни действия в действителна работна среда.

" Ученически практики - Фаза 1 " е съфинансиран от Европейския обществен фонд посредством Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък ". Бюджетът на плана е на стойност 6 986 236 лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР