До 5-ти февруари посланиците ни трябва да поискат от приемащите

...
До 5-ти февруари посланиците ни трябва да поискат от приемащите
Коментари Харесай

ЦИК обяви сроковете за изборите frognews.bg

До 5-ти февруари посланиците ни би трябвало да изискат от приемащите страни позволение за провеждането на изборите, в случай че такова се изисква, а още на следващия ден Централната изборна комисия би трябвало да дефинира изискванията и реда за формиране на секциите отвън страната, в това число реда и организацията за гласоподаване на българските жители зад граница. 

 

Крайният период, в който партии и обединения ще подават заявки за регистрация за присъединяване в изборите, е 17ч. на 15-ти февруари. Инициативните комитети ще се записват в РИК до 17ч. на 20-ти февруари. Регистрацията на кандидатските листи в районните комисии ще се правят до 17ч. на 28-ми февруари. 

 

На 1-ви март в ЦИК ще се изтегли жребият с следващите номера, под които записаните обединения ще попадат в бюлетината. Откриването на предизборната акция е в 00.00ч. на трети март, а краят ѝ е 24.00ч. на 31-ви март.  Съставите на секционните изборни комисии ще бъдат назначени не по-късно от 7-ми март, а тези в чужбина - до 20-ти март. 

 

На 11-ти март дефинитивно ще се дефинират местата в страните, в които ще се образуват секциите отвън страната и броят на изборните секции във всяко място. Самите секции се образуват със заповед на ръководителя на посолството или консулството до 14-ти март.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР