До 49 415 820 лв. се отпускат по бюджета на

...
До 49 415 820 лв. се отпускат по бюджета на
Коментари Харесай

Дават до 50 млн. лв. на Националното тол управление

До 49 415 820 лева се отпускат по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) за финансиране на Националното тол ръководство за 2019 година, взеха решение министрите от кабинета " Борисов-3 " на днешното държавно съвещание.

Парите са за възобновяване на разноски, направени за сметка на бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура " от началото на годината на база фактическо осъществяване. Предназначени са за настоящи и финансови разноски.

За прехрана на Националното тол ръководство са планувани 46 003 750 лева От тях 11 000 200 лева са за възобновяване на разноски по контракта за планиране, създаване и въвеждане на електронната система за събиране на пътни такси на база време и на база изминато разстояние. Останалите пари са за съоръжение на работни пространства на Националното тол ръководство (НТУ), разноски за поддържане на колите на тол контрола, на терминалите за самотаксуване, режийни разноски и т. н.

Капиталовите разноски са 3 412 070 лева От тях част от средствата са за софтуерна разработка за вторична интеграция сред Агенция " Митници ", Министерство на вътрешните работи и Научно-техническо управление за пътни такси и разрешителни, счетоводен програмен продукт и други

Разчетите са създадени на база разбор на разноските, свързани с настоящи контракти по отношение на действието на Националното тол ръководство.

Парите за Национално тол ръководство за 2019 година са планувани по централния бюджет, а не по бюджета на Министерство на регионалното развитие. Те се отпускат с постановления на Министерския съвет. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР