До 400 да бъде броят на настанените в Регистрационно-приемателния център

...
До 400 да бъде броят на настанените в Регистрационно-приемателния център
Коментари Харесай

Протест в Харманли, местните искат само семейни двойки с деца в мигрантския център

До 400 да бъде броят на настанените в Регистрационно-приемателния център (РПЦ) и те да са фамилни двойки с деца, а не " сингъли ". Това е нашата последваща цел, сподели на митинг-шествие Даниел Грозев от гражданския предприемчив комитет, който упорства за затваряне на институцията и преместването ѝ, осведоми Българска телеграфна агенция.

Шествието потегли от локалното читалище. То бе предвождано от мотористи от локалния клуб " Чакалите ", които форсираха машините по време на дефилето.

Шествието се насочи към РПЦ, където недоволните затвориха за час изхода на града към автомагистрала " Марица ".

В обръщението си Грозев регистрира, че към този момент две от задачите са реализирани с откриване на звено на жандармерията в града и приемане на държавно решение тези центрове в страната да бъдат охранявани от Министерство на вътрешните работи.

Снимка: БТА

Не всички наши претенции към Държавната организация за бежанците обаче са изпълнени, сподели по-рано Грозев. Той уточни, че би трябвало да бъде реставрирана оградата на лагера и да се конфигурира видеонаблюдение с камери за лицево различаване. Нарушава се вечерният час, внасят се оръжие, алкохол, опиати, има документирани от управляващите случаи, разясни Грозев.

Снимка: БТА

Венцислав Господинов, също от инициативния комитет, посочи, че сегашният потенциал от 1700 души е неприемлив, защото съставлява над 10% от популацията на града. Младите мъже от центъра се събират на групи в града, закачат младите дами и девойки, означи той.

Към 22 март т.г. броят на пребиваващите мигранти в центъра бе 517. 

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР