До 4 юни ще бъде определена площадка за поставяне на

...
До 4 юни ще бъде определена площадка за поставяне на
Коментари Харесай

МОСВ започва проверка за замърсяване на въздуха в Русе

До 4 юни ще бъде избрана площадка за слагане на автоматизирана измервателна станция за качеството на атмосферния въздух в Русе. Това съобщи министърът на околната среда и водите Асен Личев на среща с кмета на община Русе Пенчо Милков в Министерството на околната среда и водите /МОСВ/, оповестиха от пресцентъра на ведомството.
Още по тематиката
На срещата са участвали и специалисти от Изпълнителна организация по околна среда. Автоматичната измервателна станция е на Община Русе.

Министърът на околната среда и водите се е заел да разпореди инспекция на комплексното позволение на огромно дружество в града, което по думите на кмета редовно се нарушава от въпросната компания.

" Гарантирам, че в случай че има злоупотреби, органите, които са издали разрешителното и тези, който го управляват, ще си понесат административните последици. Ако е позволено нарушаване, което води до наложително изменение на разрешителното, ще бъдат наложени наказания по най-бързия метод ", е споделил министър Личев.

Той се е заел за реализиране на дипломатически контакти за включването на Община Русе в Международна експертна група Румъния - България по спогодбата за околната среда, в която се преглежда и качеството на въздуха.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР