До 4-5 дни трябва да заработи издаването на документите за

...
До 4-5 дни трябва да заработи издаването на документите за
Коментари Харесай

До дни ще започне издаването на документите за временна закрила на украинци

До 4-5 дни би трябвало да проработи издаването на документите за краткотрайна протекция на украински жители, оповестиха от Държавната организация за бежанците. В момента се образоват чиновници, които да работят с новата система и се конфигурира нужния програмен продукт. Документът, който е под формата на карта, ще се издава незабавно на място. 

От организацията предизвестиха и за разпространяването на погрешни клюки, че при приемането на протекция може да бъдат отнети парцели на бежанците.

" Да, в действителност има подобен слух. От разнообразни места слушам, където са сътрудници от Държавната организация за бежанци с мобилните екипи и те също им изясняват. Няма такова нещо. Нито интернационалната, нито времената протекция планува каквато и да е ангажираност във връзка с техни парцели, благосъстоятелност, или каквото и да било друго и независимост на напредване, изключително с времената карта. Те имат право на свободно напредване на територията на целия Европейски Съюз ", съобщи Петя Първанова, ръководител на Държавната организация за бежанците при Министерския съвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР