До 32°С се очаква да достигнат най-високите температури през май,

...
До 32°С се очаква да достигнат най-високите температури през май,
Коментари Харесай

дъжд и гръмотевици за Гергьовден

До 32°С се чака да доближат най-високите температури през май, демонстрира прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

За Гергьовден обаче, когато ще отбележим и Празника на Русе, се чакат превалявания, тук-там съпроводени и от грамотевици.

През първото десетдневие на май температурите ще бъдат по-ниски от нормалните, като към момента през първите дни по високите котловинни полета са вероятни слани. В началото на месеца превалявания ще има на малко места и ще бъдат най-вече слаби. В Югозападна България, където в следобедните часове ще се развива купеста облачност, е допустимо преваляванията краткотрайно да са и по-интензивни. На повече места, основно в Южна България, ще са преваляванията на 3 май. През втората половина на десетдневието, с развиването в следобедните часове и до среднощ на по-мощна купесто-дъждовна облачност, ще има условия за по-интензивни краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии.

През второто десетдневие температурите ще се покачват, към средата на интервала ще станат близки, а през втората половина и по-високи от нормалните. Ще доминира слънчево време, в следобедните часове с развиване на купеста облачност, През множеството дни вероятността за превалявания е дребна, само че въпреки всичко не са изключени местни краткотрайни валежи. По-голяма възможност за превалявания на повече места има в средата и в края на десетдневието.

През третото десетдневие наклонността е въздушната маса над страната да става все по-неустойчива. Слънчеви часове ще има преди обяд. След обяд и до среднощ ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, интензивни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. До средата на интервала температурите ще останат по-високи от нормалните, след това едва ще се намалят и до края на месеца ще са близки до междинните.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР