До 31 октомври 2020 г. се удължава срокът на целевата

...
До 31 октомври 2020 г. се удължава срокът на целевата
Коментари Харесай

До края на октомври топъл обяд ще получават 200 жители на Габрово

До 31 октомври 2020 година се удължава срокът на целевата стратегия „ Топъл обяд вкъщи в изискванията на изключителна обстановка “. Поради епидемиологичната конюнктура в страната се чака след тази дата услугата да бъде продължена до края на годината. Благодарение на програмата 200 най-уязвими от пандемията Ковид-19 хора от Габрово и селата получават храна в домовете си.
За да оказва поддръжката, Община Габрово ще получи още 24 360 лева от държавния бюджет посредством Агенцията за обществено подкрепяне. Така общият размер на безвъзмездните средства по   до момента става 73 080 лв.
От началото на месец май 2020 година ежедневна помощ получават възрастни над 65 година без никакви приходи или с такива под линията на беднотия, както и хора с увреждания, които не могат да обезпечат сами потребностите си от храна.
Безплатният обяд включва чорба, главно ядене, самун и един път седмично десерт. Доставя се до дома на потребителите в работни дни. Хората получават и подпомагане за закупуване на хранителни артикули, движимости от първа нужда и медикаменти (с техни средства или с пари, отвън проекта).
Дейностите се управляват от „ Заведения за обществени услуги “ – Габрово. Информация за лица в потребност може да бъде подавана на телефони –  551, както и на ел. поща , всеки работен ден от 08:00 до 16:30 часа.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР