До 31 декември да бъде срокът за подаване на декларации

...
До 31 декември да бъде срокът за подаване на декларации
Коментари Харесай

До края на годината се приемат заявления за освобождаване от такса смет за необитаемите имоти в Търговище

До 31 декември да бъде срокът за подаване на заявления за освобождение от таксата за битови боклуци за необитаемите парцели. Това планува план за изменение на Наредбата за локалните такси и цени на услуги, оповестен отОбщина Търговище.

В настоящата все още общинска разпоредба написаният период е 31 октомври на миналата година, за която се желае освобождение. В Закона за локалните налози и такси е очакван същият период, само че влизането в действие на тази наредба е отсрочено за 1 януарина втората година, последваща публикуването на резултатите от преброяването през 2021 година По тази причина се предлага и прецизирането на периодите, в синхрон с настоящото законодателство.

769 са подадените заявления за освобождение от таксата за битови боклуци за 2022 година От тях 43 са подадени и почетени от администрацията след 31 октомври 2021 година

Припомняме, че декларациите могат да се подават на място, в Центъра за административно обслужване на локалната администрация. Услугата е налична и онлайн. За задачата е нужен електронен автограф.

Проектът за изменение е оповестен в уеб страницата на Община Търговище:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР