До 300 лв. на човек се плащат при купуване на

...
До 300 лв. на човек се плащат при купуване на
Коментари Харесай

До 300 лв. струва гласът на вота в Бургаско

До 300 лева на човек се заплащат при пазаруване на гласове в област Бургас по информация на полицията и прокуратурата, представена от Българска национална телевизия.

Цената за един платен глас е друга в обособените общини в региона. Отчита се завишаване на формираните досъдебни производства. Към момента се организират интензивно 29 следствия против лица, за които има данни, че са възнамерявали дейности, които да нарушат изборния развой. Сигнали за пазаруване на гласове се подават ежедневни от всички общини в Бургаска област. До момента получените сигнали са към 90. Използва се главно схемата за опрощаване на вересии в магазини за хранителни артикули против гласоподаване за избрани претенденти.

Продължава работата и във връзка с, заловен с близо 150 000 лв. , за които има данни, че са били готови за търговия с вот. Той е пуснат от ареста без повдигнати обвинявания, само че се чака да има развиване по случая.
 Акция против пазаруването на гласове и в Русенско
Акция против пазаруването на гласове и в Русенско

Полицията погна и битовите нарушители

Развитие има и по следствието за на созополското село Зидарово. Пострадалият имал неуредени личностни взаимоотношения със столичен предприемач. При спецоперация на територията на София, Бургас и Созопол са арестувани са петима души, измежду които и поръчителят. Той е престъпно проявен, с бизнес ползи в Созопол. Познавал се е с бития мъж. Няма данни побоят да е обвързван идните избори.

Четирима от задържаните са от София, а един - от Бяла Слатина. Преките причинители на закононарушението са получили по 1500 лв.. Ако бъдат приети за отговорни, ги чакат до три години затвор.
 Калин Стоянов чака креативност при пазаруването на гласове
Калин Стоянов чака креативност при пазаруването на гласове

11 сигнала за пазаруване на гласове към този момент са в МВР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР