До 300 хил. лева за пребазирането на Клиниката по алергология

...
До 300 хил. лева за пребазирането на Клиниката по алергология
Коментари Харесай

Държавата отпуска пари за спешен ремонт на УМБАЛ „Александровска“

До 300 хиляди лв. за пребазирането на Клиниката по алергология на УМБАЛ „ Александровска “, и до 500 хиляди лева за ремонт на Клиниката по Хематология дава страната за възстановяване на битовите условия в лечебното заведение. Това заяви на брифинг в Министерството на здравеопазването зам.-министър Жени Начева, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Тези средства ще бъдат дадени тази година на болничното заведение, за тях са водени дълги диалози. Документацията по отпущането им е готова, тъй че да започват нужните публични поръчки в лечебвото заведение “, съобщи Жени Начева и добави, че не е проблем обезпечаването на паричния трансфер, а подготовката на публичните поръчки. Тя разясни, че болничното заведение оптимално бързо е подхванала нужните дейности, като в този момент престои оповестяването на публичните поръчки. В началото ще бъде осъществен ремонт на Клиниката по алергология, където таванът се срути.

Начева благодари на медиците, които са пребазирали пациентите от Клиниката по алергология на друго място.

Попитана по какъв начин си изяснява готвения митинг, Начева съобщи, че всеки има право до избере по какъв начин да изрази своята позиция. „ Това, което мога да кажа, е че работим добре с екипа на болничното заведение и с лекарите в лечебното заведение по този начин, че последователно техните капиталови разноски и незабавни поправки да се случат “.

БГНЕС напомня, че по-рано денем медици от УМБАЛ “Александровска ” оповестиха, че са в подготвеност за протестни дейности, в случай че страната не извърши ремонт на клиники в болничното заведение. “Потресаващото неглижиране, от страна на принципала, на изискванията на труд, на изискванията за лекуване на пациентите, на изискванията за образование на студентите в една от най-големите държавни академични лечебни заведения, в сърцето на България – столицата ни, принуждава работещите, подкрепени от пациенти и студенти, да подхващат крайни дейности – започване на ежедневни протестни дейности, в това число и гражданско непокорство.

В случай, че Министерство на здравеопазването не предприеме незабавни дейности за възобновяване и поправяне на рушащите се здания и пространства в УМБАЛ „ Александровска “ с съответни периоди за осъществяване, след 06.11.2019г. работещите от университетската болница стартират протестни дейности в отбрана на своите права за естествени условия на труд, в отбрана на пациентите, за които се грижат и лекуват, само че мизерстват в плесен, влага и са застрашени някой покрив да се срути на главите им, в отбрана на младежите, които образоват в човечност и грижа ”, пишеше още в позиция на екипа на болничното заведение. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР