До 30 май трябва да бъдат възстановени настилките на улици

...
До 30 май трябва да бъдат възстановени настилките на улици
Коментари Харесай

Стана ясно кога ще бъдат асфалтирани улиците в Добрич, разкопани заради водния цикъл

До 30 май би трябвало да бъдат възобновени настилките на улици и тротоари в Добрич, които бяха разкопани при реализацията на водния цикъл на града. Това съобщи на конференция ръководителят на плана инж. Живко Неделев. Предвидено е също разчистване и измиване на уличните платна. Заради прокопаване и полагане на нов тръбопровод градът потъна в тиня, а при стопляне на времето вятърът разнася прахуляк.
Дебелината на асфалта ще зависи от категорията на улиците – на някои тя ще е два или три пласта, а на по-слабо натоварените ще се постави единствено един слой асфалт, сподели още Неделев.
Над 90% от сменената водопроводна мрежа към този момент е пусната в употреба, а новата пречиствателна станция би трябвало да проработи до 31 август.
Инж. Неделев съобщи, че при разстройване на подаването на вода отговорността е на ВиК, операторът би трябвало да си преразгледа системата и да възстановява налягането на питейната течност.
Интегрираният план за възстановяване на водния бранш е на стойност близо 115 млн. лева и се извършва по Оперативна стратегия „ Околна среда “. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 86,2 млн. лева
Заради морално остарялата водопроводна мрежа, построена в средата на ХХ век, загубите на вода в Добрич надхвърляха 85% преди реализацията на плана. Освен понижаване на загубите, ще се усъвършенства и пречистването на отпадни води след модернизиране на пречиствателната станция в с. Врачанци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР