До 30 000 лв. може да достигне глобата за Софийския

...
До 30 000 лв. може да достигне глобата за Софийския
Коментари Харесай

Глоба до 30 000 лева за дупките по фасадата на СУ

До 30 000 лева може да доближи санкцията за Софийския университет за несъгласуване на документи към проблема с дупки по фасадата на Ректората. Това сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Александър Трайков от Инспектората по запазване на културното завещание към Министерството на културата.

В събота министърът на културата Боил Банов спря дупченето на постройката на Софийския университет за монтирането на климатици. Той бе безапелационен, че сходни действия не са съгласувани с културното ведомство и са противозаконни. Ден по-късно той уточни, че това е рецидив на немарливо и неточно поведение от страна на университета.

Александър Трайков уточни още, че ясно проличава по фасадата кои дупки са нови и кои остарели, а по земята има и дребни части, които най-вероятно са от пробиването на стените.

Той добави, че има наставление от Столична община за унищожаване на външните климатични тела. Има план, който би трябвало да се съгласува с Министерството на културата, само че за момента не е открито от 2010 година да е внасяна такава документи.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР