До 30 000 лева могат да получат хора с трайни

...
До 30 000 лева могат да получат хора с трайни
Коментари Харесай

АХУ ще финансира с до 30 000 лева проекти за самостоятелна стопанска дейност на хора с увреждания

До 30 000 лв. могат да получат хора с трайни увреждания за започване и развиване на независима стопанска активност . Проектите им ще бъдат финансирани от Агенцията за хората с увреждания /АХУ/ като лично присъединяване не е належащо. Срокът за кандидатстване с планови оферти е до 23.04.2024 година

Средствата могат да бъдат употребявани за капиталови разноски, основаване на ново дружество, строително-ремонтни работи , съоръжение на работни места, образование на притежателя на предприятието, както и за покриване на най-малък стартов капитал. Нужно е претендентите да са с 50 и над 50% понижена работоспособност и да не вземат участие като притежатели или съдружници в друга компания. След осъществяване на плануваните съществени действия, притежателите на предприятията имат обвързване интензивно да работят единствено в тях и в техен интерес.

Повече детайлности за Методиката за финансиране, изискванията за присъединяване и метода на кандидатстване могат да бъдат открити на интернет страницата на Агенцията за хората с увреждания – https://ahu.mlsp.government.bg/, в рубриката Проекти/Програми/Самостоятелен бизнес.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР