До 3 години за всяко дете, над 3-годишна възраст, да

...
До 3 години за всяко дете, над 3-годишна възраст, да
Коментари Харесай

Фандъкова амбицирана до 3 години за всяко дете да има място в детска градина

До 3 години за всяко дете, над 3-годишна възраст, да има място в детска градина в София и да усилваме местата в яслените групи. Тази упоритост си е сложила общината, съобщи кметът на града, която показа през днешния ден реновираните рейсове до Витоша, съобщи БГНЕС.
Фандъкова сподели също, че следва да внесе нова 3-годишна стратегия на кметството за строителството на детски градини. Кметът разяснява и новите.
 Как ще бъдат обезщетени родителите за липса на място в детска градина Как ще бъдат обезщетени родителите за липса на място в детска градина
Детската градина става наложителна за децата от 4-годишна възраст. Мярката ще влезе в действие за всички общини от 2023 година. Срокът е д...
" Беше открито решение, без да се ангажира финансово общината, с цел да може да използваме тези средства за строителство. Резонно родители да бъдат обезщетени, само че по-важно е да ускорим отварянето на нови места, с цел да могат да посещават детските градини. За това си разделихме дилемите. След влизане на измененията в Закона за учебното и предучилищно образование страната ще дефинира метода, по който да бъдат отпускани тези обезщетения, а ние продължаваме извънредно интензивно и интензивно да строим ", съобщи Фандъкова и добави, че районните кметове към този момент са мобилизирани да търсят терени за създаване на детски градини с парите, отпуснати от страната.
Кметът увери, че учебните заведения и детските градини са подготвени да посрещнат децата на и в тях ще се ползват всички ограничения за сигурност.
„ Нашият ангажимент е финансово да подкрепяме учебни заведения, които имат проблеми – било то с топлата вода или някакви материали. Най-важна е организацията, която вършат шефовете “, разяснява тя.
Стана ясно още, че е упълномощила да се обновят всички пешеходните пътеки при учебните заведения и детските градини преди 15 септември, както и да се измият учебните дворове, а Столична дирекция на вътрешните работи да разпредели екипи, тъй че да се подсигурява сигурността.
 Тодор Чобанов: При банкет в детска градина не става въпрос за лотария Тодор Чобанов: При банкет в детска градина не става въпрос за лотария
Тодор Чобанов, заместник-кметът на Столична община, беше безапелационен, че при приема в детските градини не става въпрос за лотария пред...
Фандъкова прикани водачите да бъдат деликатни, тъй като на 15 септември се чака нарастване на трафика и да пазят децата на пътя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР