До 3 декември ДБГ и Живко Табаков ще обиколят цялата

...
До 3 декември ДБГ и Живко Табаков ще обиколят цялата
Коментари Харесай

ДБГ стартира подписка срещу новите заплати на общинските съветници в Бургас

До 3 декември ДБГ и Живко Табаков ще обиколят цялата община - огромните жилищни комплекси, както и обитаемоте места

Общинският ръководител на „ Движение България на жителите “ в Бургас Живко Табаков започва през днешния ден подписка против нарастването на заплатите на съветниците от Общински съвет Бургас.

Припомняме, че на последното съвещание на локалния парламент се взе решение за обективна индексация на възнаграждението на кмета, което не е повишавано от години . Това обаче автоматизирано увеличи и заплатата на ръководителя на Общински съвет Бургас, получаващ по устав 90 % от възнаграждението на кмета, както и на съветниците, вземащи 54 % от заплатата на ръководителя. Според изчисленията на Живко Табаков по този метод всеки общински консултант ще получава месечно по 1700 лв..

Заради това, още при започване на декември, посредством съветниците на ДБГ, ще бъде импортирано предложение за смяна на Правилника на Общински съвет, анонсира Табаков. Идеята е парламентаристите в Бургас да получават по 33 % от възнаграждението на ръководителя – или малко под 1000 лв., колкото вземат и към този миг, изясни водачът на ДБГ.



Табаков акцентира, че администрацията на Община Бургас, както и кметът, би трябвало да получават по-справедливи хонорари, само че не и съветниците, които вземали задоволително и към този миг.

„ Увеличаването на заплатите на съветниците ще коства значително средства на общинския бюджет. По наши калкулации към 600 хил.лева на година. За да бъдем по-конкретни през днешния ден сме отправили две питания в деловодството на Общински съвет и чакаме отговори. Нашето предложение е да се усилят възнагражденията в администрацията, само че не и в Общински съвет “, добави водачът на ДБГ. Той прикани покровителите на тезата с нова заплата да излязат на улицата и да се опитат да съберат контраподписка, с която да покажат, че имат социална поддръжка.
 Подписах се, тъй като не е заслужено съветниците да получават по 1700 лв. за няколко часа работа, сподели този млад мъж днес
Подписката на ДБГ е опция на партията да се срещне с гласоподавателите, с цел да разбере какви са съответните им проблеми преди разглеждането на бюджета на Бургас за 2023 година.

„ Смятам, че с общинските съветници би трябвало да си приказваме, да няма подигравка в обществените мрежи, а да обсъждаме посоката на развиването на града “, добави Табаков, очевидно визирайки разногласието му с общинския консултант Георги Маринчев отпреди седмица.
 За час над 100-ина души поддържаха самодейността на Живко Табаков и ДБГ  Табаков започва подписката при засилен медиен интерес
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР