До 29 ноември ще продължи общественото обсъждане на Националния план

...
До 29 ноември ще продължи общественото обсъждане на Националния план
Коментари Харесай

Деница Сачева: Спекулативно е Планът за възстановяване да се обвързва с изборите

До 29 ноември ще продължи публичното разискване на Националния проект за възобновяване и резистентност. До края на годината проектът би трябвало да бъде подаден в Брюксел за координиране с Европейската комисия. Европейската комисия предлага вложенията да бъдат ориентирани в седем водещи области. Документът сега съдържа главната визия за метода, по който бихме могли да усвоим тези 12.2 милиарда евро. Това изясни пред министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

Тя посочи, че е значимо проектът за възобновяване да се гледа дружно с Многогодишната финансова рамка, тъй като част от ограниченията ще бъдат финансирани през оперативните стратегии. 

" Не би трябвало да се преглежда като независим документ, а като документ, който е в корелация с останалите 16.7 милиарда евро, които чакаме в идващите 7 години. Говорим общо за 29 милиарда дружно с многогодишната финансова рамка. До края на годината изпращаме изложение на тематиките, по които ще работим и няма да се създават планове в елементи. Спекулативно е да обвързваме този проект за промени по какъвто и да е метод с изборите ", съобщи министър Сачева. 

По думите й, тези 12 милиарда няма да дойдат в този момент, защото с проекта държавното управление поставя общата рамка накъде се движим, какви са задачите и общите насоки, в които може да се развива държавата в идващите години. " Самите планове, написани в елементи са доста далеч от изборите във времето. Този проект ще бъде изпълняван от най-малко две държавни управления оттук насетне ", означи общественият министър.

Многогодишната финансова рамка ще се развива паралелно – от 2021 до 2027 година, Планът за възобновяване и резистентност ще следва предпочитано инфраструктурните потребности, а редом с това ще се развиват и останалите планове, стана ясно от думите на Деница Сачева. " Това не е проект единствено на държавното управление, на една партия или на една политическа мощ, а на цялото общество. Със сигурност ще има полемики и една от полемиките ще бъде в Народното събрание ", посочи още Сачева. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР