До 29 април се удължава срокът за регистрация за участие

...
До 29 април се удължава срокът за регистрация за участие
Коментари Харесай

Удължава се регистрацията за участие в творческа лаборатория „Хелиос“

До 29 април се удължава срокът за регистрация за присъединяване в креативната лаборатория за млади хореографи „ Хелиос “.

Образователният план е на Столична община, Асоциацията за развиване на София и Регионалния център за модерни изкуства „ Топлоцентрала “ в партньорство с Международната организация и професионална мрежа за хореографи във Вашингтон. Творческата лаборатория ще се организира от 15 до 25 юни 2022 година в Регионалния център за модерни изкуства „ Топлоцентрала “ и ще бъде ръководена от Владимир Ангелов. Програмата ще съдържа лекции по доктрина на хореографията, хореографска лаборатория включваща импровизация, изпробване и комбинация на танца, както и показване на движенческия материал, генериран всекидневно, с полемика и оферти за рационализиране на изразните средства. Целта на този пробен учебен развой е да даде опция на всеки от хореографите да сътвори задоволително материал, който в следствие да се провежда в нови къси пробни произведения, които ще бъдат показани на сцена пред аудитория в последния ден преди закриването на креативната лаборатория. Хореографите ще имат опция да поканят танцьори-изпълнители, които да вземат участие на доброволни начала в новосъздадените им произведения. 

Проектът е субсидиран от Столична община посредством „ Лятна академия за мениджмънт в културата “ на Асоциация за развиване на София и включването ще е гратис за участниците, които ще бъдат избрани от жури. Можете да се регистрирате за присъединяване в уеб страницата на плана https://helios-sofia.eu/. Одобрените хореографи ще бъдат оповестени на 9 май 2022 година

Владимир Ангелов приключва през 1986 Националното учебно заведение за танцови изкуства в София. Танцува в балет „ Арабеск “ и следва задочно философия в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. През 1990 година отпътува за Съединени американски щати където през 1996 година се дипломира с Master of Arts от Американския университет във Вашингтон със компетентност „ Съвременна хореография “. Създава голям брой модерни балетни постановки и работи с американски трупи като Атланта Балет, Аризона Балет, Индианаполис Балет, Ричмънд Балет, Сан Франциско Балет, Вашингтон Балет, както и с интернационалните трупи като Алберта Балет – Канада; Балет Манила – Филипините; Националния балет на Мексико; Националния балет на Финландия; Токио Сити балет – Япония и Мариински балет в Санкт Петербург. От 2003 година до 2009 година е основен хореограф-балетмайстор на Вашингтонската национална опера в Кенеди Център под управлението на Пласидо Доминго. Работи директно със световноизвестния тенор, който дирижира някои от постановките. От 2009 година до 2014 година работи като учител в университета във Вашингтон, продължава интензивно да пътува и прави постановки в интернационален проект. От 2015 година е основен шеф на първата в света Международната организация и професионална мрежа за хореографи, основана във Вашингтон – Dance ICONS, Inc.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР