До 28 ноември собствениците на кладенци и други източници за

...
До 28 ноември собствениците на кладенци и други източници за
Коментари Харесай

Изтича срокът за регистриране на кладенци - Топ новини

До 28 ноември притежателите на кладенци и други източници за черпене на подземни води би трябвало да ги записват. Ако не го създадат, оборудванията ще бъдат разрушени за сметка на стопанисващите ги семейства, припомнят от екоминистерството, представени от Нова телевизия.

В заявката би трябвало да се уточни къде се намира въпросният бунар, какъв брой е бездънен, защо го употребявате и какъв брой вода черпите от него. От министерството твърдят, че след регистрацията няма да сложат водомери и хората би трябвало да бъдат спокойни.

„ Регистрацията е нужна за вярното ръководство на подземните води при създаването на проектите за ръководство на речните басейни и за включването в регистъра на тези уреди “, изясни заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров.

Заявленията могат да се подават във всяко кметство или община, във всяка държавна конструкция, както и онлайн. Други документи не са нужни, акцентират от Министерство на околната среда и водите. И допълват, че използването на вода до 10 кубични метра на денонощие от записаните кладенци в обитаемоте места е гратис.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР