До 26 януари указът на държавния глава за насрочване на

...
До 26 януари указът на държавния глава за насрочване на
Коментари Харесай

Радев: Указът за изборите ще бъде публикуван до 26 януари

До 26 януари указът на президента за насрочване на парламентарните избори ще бъде оповестен в държавен вестник, както е по конституция. Това съобщи в предаването Годината на Дарик президентът. Той не отговори изрично на въпроса дали датата ще бъде авансово оповестената от него 28 март. Радев сподели още, че за момента не вижда мотив за отлагането им.

Румен Радев - президент на Р. България: Вие ще ми дадете ли гаранция, че април или май ситуацията ще бъде доста по-облекчена в сравнение с в края на март. Аз ще доклада всички фактори несъмнено, ситуацията. Още един път благодаря на всички хора, които подлагат на критика, които дават оферти, те са стойностни. Но към този момент съм споделил - повода в края на годината да сме в това положение е заради това ръководство и тук алтернативата не е сред избори и здравето на хората. Защото здравето на хората пострада таман от тази власт, която с години разгражда обществените системи и ги докара до днешното плачевно положение. А това публично положение се лекува с допустимо най-бързи, почтени и транспарантни избори.

На въпрос 28 март добра дата за избори ли е в същото предаване отговори и вицепремиерът Томислав Дончев.

Томислав Дончев - вицепремиер: Винаги сме подготвени за избори. Няма неприятна дата за избори. Предвид публичните напрежения, които се натрупаха през последната една година, колкото по-рано са изборите, толкоз по-добре. В този смисъл всички протестиращи, политически съперници, претендент политици, дано да имат доблестта да се включат в политическата борба и съревнование и дано негово величесто суверена да отреди кой е по-добър от другите. Разбира се, от пандемична позиция колкото изборите са до по-топлата част от годината, до пролетта, толкоз по-малко опасности ще има за жителите.

Няма неприятна дата за избори. Предвид публичните напрежения, които се натрупаха през последната една година, колкото по-рано са изборите, толкоз по-добре. В този смисъл всички протестиращи, политически съперници, претендент политици, дано да имат доблестта да се включат в политическата борба и съревнование и дано негово величесто суверена да отреди кой е по-добър от другите. Разбира се, от пандемична позиция колкото изборите са до по-топлата част от годината, до пролетта, толкоз по-малко опасности ще има за жителите, добавя Дончев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР