До 26 август 2019 г. е крайният срок за представяне

...
До 26 август 2019 г. е крайният срок за представяне
Коментари Харесай

Крайният срок за дезинфекция на дворовете с прасета е до 26 август

До 26 август 2019 година е крайният период за показване на протоколите за санитарно пречистване на дворовете и дезинфекцията в обитаемоте места във връзка със регистрирани случаи на африканска чума по свинете.

По този метод стопаните им ще могат да получат финансова поддръжка от 300 лева за измит и дезинфекциран двор. Това заяви министърът на земеделието Десислава Танева на брифинг след среща с регионални шефове от страната и представители на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) във Велико Търново.

Отговорността за дезинфекцията на персоналните стопанства е на кметовете на обитаемоте места и ветеринарните доктори, сподели Танева.

Средносрочната цел, която си е сложило земеделското министерство е без значение от мястото и размера на стопанството, в което се отглеждат домашни прасета, то да бъде записано и да има ограничения за биосигурност, уточни Танева. Тя увери, че режимът за регистрация ще бъде административно омекотен. Сега той се реализира по Наредба №44.

" Експерти от Българската организация по сигурност на храните са подготвили два модела осведомителни бюлетини, които в 10-дневен период ще бъдат раздадени във всяко обитаемо място. В единия е обяснено какво значи биосигурност в вид " персонално стопанство ", а в другият е за по-големи стопанства с развъдна активност. Всеки, който съблюдава условията може да бъде регистриран ", сподели Танева. Тя уточни, че триумфът в битката с африканската чума по свинете зависи от биосигурността в стопанствата, в които се отглеждат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР