До 25 градуса днес, къде ще вали. Максималните температури ще

...
До 25 градуса днес, къде ще вали. Максималните температури ще
Коментари Харесай

До 25 градуса днес, къде ще вали

До 25 градуса през днешния ден, къде ще вали. Максималните температури ще бъдат сред 20° и 25°, малко по-ниски по морския бряг, в София 22°-23°.

Днес ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на региона, след обяд купеста. На обособени места, основно в Югозападна България ще превали временен дъжд. Ще духа слаб вятър, най-вече от изток. Максималните температури ще бъдат сред 20° и 25°, малко по-ниски по морския бряг, в София 22°-23°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представени от Българска телеграфна агенция.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, само че последователно ще отслабва.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, основно към и след обяд с купеста облачност. На обособени места в масивите от Югозападна България ще превали временен дъжд. По високите елементи вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и вечерта ще бъде сдържан. Максималната температура на 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра – към 7°.

В понеделник сутринта ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд над Западна България, а вечерта и през нощта против вторник и над останалите региони ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е от изток-североизток, сдържан. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, а оптималните – сред 20° и 25°.

Във вторник от североизток ще прониква леден въздух и температурите ще се намалят доста. Ще бъде най-вече облачно, с валежи от дъжд, в по-голямата част от страната – слаби. Повишена възможност да са обилни по количество има в югозападните региони.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР