До 23 март в залите на Фестивален и конгресен център

...
До 23 март в залите на Фестивален и конгресен център
Коментари Харесай

Български филм по новели на Георги Господинов на София Филм Фест във Варна

До 23 март в залите на Фестивален и конгресен център се организира деветото издание на София Филм Фест във Варна.  В рамките на осем дни фестивалът предлага на своите правилни почитатели 18 от най-новите международно приети ленти на огромен екран.

Освен на хитовите международни заглавия от най-известните и влиятелни кинофестивали в света, варненската аудитория има удоволствието да се наслаждения и на някои от новите качествени родни продукции. Сред тях е филмът " 8 минути и 19 секунди “ на звездната група от режисьори: Кристина Грозева, Петър Вълчанов, Любомир Младенов, Надежда Косева, Теодор Ушев и Владимир Люцканов.

8 минути и 19 секунди -  това е цялото време, което имаме, преди вестта за гибелта на Слънцето да ни доближи. Толкова време лишава на светлината, с цел да пропътува оттова дотук. И след това идва тъмнината... Не е наложително тематиката за Апокалипсиса безусловно да бъде обсъждана като световен прелом. Тя може да бъде показана и като нещо извънредно персонално, интимно, съвсем безшумно.

Феновете на българското кино ще може да се запознаят с историята на 20 март от 20:00 часа във ФКЦ-Варна.

Кристина Грозева и Петър Вълчанов работят дружно oт студентските си години в НАТФИЗ. Филмът им " Скок “ е номиниран за най-хубав късометражен филм на Европейските кино награди през 2013 година и получава доста оценки на български и интернационалните фестивали. 

Любомир Младенов е признат 1990 година в класа на проф. Георги Дюлгеров, компетентност кинорежисура в НАТФИЗ. В този интервал снима четири късометражни кино лентата, които вземат участие на фестивалите в Мюнхен, Дьор, Котбус, Анжер, Клермон-Феран, Киев и други

Надежда Косева учи постановка в НАТФИЗ в София от 1996 до 2002 година Паралелно с ученето работи като помощник на продукция и асистент-режисьор в разнообразни филми. Днес работи като сценарист, режисьор и продуцент. Късометражният ѝ филм " Омлет “ е селектиран на фестивала Сънданс през 2009 година

Теодор Ушев основава сполучливи късометражни филми, като доста от тях са в формалните селекции и печелят огромните награди на огромни международни фестивали. Късометражната му анимация Сляпата Вайша (2016) получи публична номинация за " Оскар " за най-хубав късометражен анимационен филм.

Владимир Люцканов учи актьорско майсторство и постановка в НАТФИЗ. Работи в Българската национална телевизия. Преминал е през трагичния спектакъл в Пазарджик, Народния спектакъл " Иван Вазов “ и спектакъл " Българска войска “.

Този цялостен състав от потвърдени създатели построява историята на кино лентата 8‘19 “ в цялостен набор от позиции и гледни точки.

Билетите за всички филми от фестивала са в продажба касите на ФКЦ на постоянна цена от 8лв, 6лв. за учащи, студенти и хора в неравностойно състояние и 5лв. при закупуване на 5 или повече билета. Билетите се оферират и онлайн на fccvarna.bg. Пълната стратегия, както и спомагателна информация на страницата на събитието тук: https://www.facebook.com/SFFVarna/
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР