До 2030 г. ще има ваксини срещу рак, сърдечно-съдови и

...
До 2030 г. ще има ваксини срещу рак, сърдечно-съдови и
Коментари Харесай

Д-р Илиев: Ваксините срещу рак ще се подготвят за всеки един човек

До 2030 година ще има ваксини против рак, сърдечно-съдови и автоимунни болести, заяви американска фармацевтична компания Moderna.

Според доктор Аспарух Илиев, който е началник на инфекциозна лаборатория в Берн, това е един от огромните приноси на Ковид пандемията - че този вид нови РНК ваксини бяха тествани и беше открито какъв брой са ефикасни.

" Moderna работи още преди Ковид рецесията с BioNTech да основат ваксини против рак и автоимунни болести. Нямаме един единствен вид рак, повече от 200 разнообразни са. Ракът е заболяване, в което елементи от клетките стартират да се развъждат необичайно, без да може да бъдат следени. Много от раковете могат да блокират имунната система ", изясни доктор Илиев в предаването " България заран " по BgOnAir.

По думите му огромният плюс на тези ваксини е, че концепцията им е да се вземат тъкани от характерния рак и да се приготви характерна ваксина за всеки един човек. Тези ваксини разрешават огромна еластичност, само че това няма да е на ниска цена, с времето ще става по-достъпно за хората, означи събеседникът на Bulgaria ON AIR.

" Технологията на РНК имунизациите прави процедурата по-бърза. Генетичната информация се влага непосредствено в основата на имунизацията. Уникалното за самия рак бива извлечено доста бързо и всяка ваксина е за рака на съответния човек ", разясни доктор Илиев.

Инфекционистът акцентира, че няма ваксина и имунен развой, при които да няма риск от странични резултати. Това е салдото сред изгодата и риска - имаме рак, който може да убие човек и разчитаме на ваксини, дребни странични реакции биха могли да се чакат, счита доктор Илиев. Той добави, че доста от медикаментите против рак не се вкарват венозно.

" При този вид РНК ваксини използването като хапче е малко евентуално, защото би трябвало да бъдат въведени в кръвообращението. Първо би трябвало да се вземе биопсия от рака и второ - да се вкарат венозно ", уточни доктор Илиев.

" Трябва да сме търпеливи, няма да бъде еднократно деяние, което ще реши казуса против всички типове рак ", приключи ръководителят на инфекциозна лаборатория в Берн.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР