До 2027 г. уредите за дялово разпределение трябва да бъдат

...
До 2027 г. уредите за дялово разпределение трябва да бъдат
Коментари Харесай

До 2027 г. уредите за дялово разпределение трябва да бъдат подменени с дистанционни, прие на първо четене НС

До 2027 година уредите за дялово систематизиране би трябвало да бъдат сменени с отдалечени, одобри на първо четене Народното събрание. Със 71 гласа "за ", 0 "против " и 12 въздържали се депутатите утвърдиха промени в Закона за енергийната успеваемост, с които се транспонират наредбите на признатата през 2018 година Директива (ЕС) 2018/844 на Европейския съюз.

В законопроекта е регламентирано създаването на Дългосрочна национална тактика за подкрепяне обновяването на националния фонд от жилищни и нежилищни здания с небосвод на осъществяване 2050 година

Определена е и националната цел за енергийна успеваемост за 2030 година, като за подкрепяне осъществяването й се вкарва нова скица за отговорности за енергийни спестявания и се показват задължените лица, в които се включват и търговците на течни горива за транспортни цели. Подмяната на комерсиалните уреди и на уредите за дялово систематизиране с отдалечени ще даде опция за ежемесечни фактури, няма да има изравнителни сметки, елементарно ще се хващат хората, които злоупотребяват или крадат сила по отношение на своите съседи, и това ще даде по-голямо доверие на потребителите по отношение на доставчиците на услуги, уточни ръководителят на парламентарната комисия по енергетика Валентин Николов  Валентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, /ГЕРБ/.

Той изясни, че подмяната би трябвало да се направи до 2027 година и по-късно всички снабдители на услуги - ВиК оператори и топлоснабдяване, са задължени да правят ежемесечно отчитане на потреблението, без изравнителни сметки в края на годината.

Рамадан Аталай  Рамадан Аталай Рамадан Байрам Аталай е роден на 12 април 1957 година в разградското село Мъдрево. През 1997 година се /ДПС/ сложи риторично въпроса за какво промяната на уредите ще е за сметка на клиента. И отговори - тъй като, когато санирахме постройките, не създадохме опция комерсиалните уреди да сложим на входната врата на клиента. Много пари се изразходиха за саниране на постройките, само че до момента нямаме разбор какъв брой сила е спестена при крайния клиент и какъв брой мощности можем да закрием или да минем на произвеждане на сила от други мощности, уточни Аталай.

Държавата нищо няма да направи, а всички ограничения би трябвало да бъдат изпълнени от задължените лица, разяснява Таско Ерменков / "БСП за България "/. Той даде образец за различни ограничения, които да намерят място в законопроекта. Не да споделяме, че ограниченията за замяна на уредите за дялово систематизиране ще бъдат за сметка на притежателя, а да кажем, че страната ще направи стратегия за тяхната поетапна замяна с финансови средства, обезпечени от страната, уточни той.

Ерменков сподели, че сред първо и второ четене ще предложат най-малко 5 % от сградния фонд да предстои на възобновяване всяка година, което било обвързване по директивата. Той разяснява, че и този законопроект не е подминат от лобистки член, в който голословно се понижава 12 пъти размерът на търгуваните горива от бензиностанциите като аршин за задължено лице. По думите му, това е опит за споразумяване на връзките сред огромни и дребни бензиностанции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР