До 2022 г. европейските граждани ще могат да взаимодействат изцяло

...
До 2022 г. европейските граждани ще могат да взаимодействат изцяло
Коментари Харесай

До 2022 г. европейските граждани ще си взаимодействат изцяло дигитално с публичните администрации на своите държави

До 2022 година европейските жители ще могат да взаимодействат напълно цифрово с обществените администрации на своите страни.
Възможност за жителите и за бизнеса в Европейски Съюз да взаимодействат напълно цифрово с обществените администрации на държавите-членки , повишение на цифровите умения на жителите и използване на насочени към потребителя дизайн и даване на цифрови обществени услуги. Това плануват част от ограниченията през идващите няколко години, с които държавите-членки на Европейски Съюз се ангажираха по време на среща на високо ниво по е-управление в Талин. Участие в Министерската среща по е-управление взе ръководителят на Държавната организация " Електронно ръководство " Росен Желязков , който подписа заключителния документ от форума в естонската столица.
С Декларацията по е-управление от Талин министрите от Европейски Съюз, виновни за електронното ръководство, потвърдиха политическата воля на държавите-членки да продължат напъните за ускорено развиване на е-управлението, което има централна роля за посрещане на провокациите, свързани с цифровата промяна.
За цялостно въвеждане на правилото за еднократно събиране на данни (принцип " единствено един път " ) през идващите години държавите-членки на Европейски Съюз ще разпознават на ограничения за понижаване на административната тежест посредством съдействие и продан на данни сред самите администрации на национално, районно, локално и трансгранично равнище. Принципът за еднократно събиране и неведнъж потребление на информацията ще бъде въведен и посредством възстановяване на качеството и софтуерната досегаемост на данните в основни регистри, както и посредством поощряване на културата на наново потребление на информацията от администрациите.
През идващите години държавите-членки на Европейски Съюз се ангажират още да подхващат стъпки за повишение на цифровите умения на всички нива в обществените администрации , като нужна причина за всяка сполучлива цифрова промяна. С Декларацията министрите се ангажират да споделят положителни практики в региона на е-управлението и сполучливи локални решения.
Държавите-членки също по този начин следва да заделят съответни и навременни запаси за цифрова промяна на всички нива на обществените администрации, се споделя още в текста на Декларацията от Талин. Напредъкът по осъществяването на документа ще бъде регистриран от Австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз през октомври 2018 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР