До 2021 г. взривовете в българските военни складове се отдаваха

...
До 2021 г. взривовете в българските военни складове се отдаваха
Коментари Харесай

Безлов за взривовете в Карнобат: Имаше очаквания за руски мокри операции още от началото на войната

" До 2021 година гърмежите в българските военни хранилища се отдаваха на първо място на софтуерни произшествия, само че тематиката за Москва се появи когато следствие в Чехия сподели, че ГРУ е взела участие в организирането на гърмеж в техни хранилища. През 2015 година - времето, когато са правени опити за отравянето на Гебрев имаше случаи на гърмежи във ВМЗ - Сопот - полигони, хранилища. Разследващите органи обаче говореха за късо съединяване ", разяснява пред Българска национална телевизия Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.

Заяви, че упованията за сходни " съветски мокри интервенции " са били още с началото на войната.

" Интересното при гърмежите край Карнобат е, че се чака да забележим записи. За първи път има ограничения за сигурност в складовете от страна на Гебрев. Те са с спомагателни сигнални системи. За първи път се случва да има толкоз данни ", сподели още той и добави, че чака да бъде потърсена и интернационална техническа помощ.

" Във взривените хранилища, съгласно Гебрев има остарял вид боеприпаси, неплатен експорт за Африка. Разбира се тези боеприпаси имат своята полезност, изключително за войната в Украйна. Според някои проучвания Украйна има доста по-малки запаси от Русия във връзка с мунициите. Русия превъзхожда Украйна 1 към 5, а в някои посоки 1 към 10 - това обаче се пробва да се промени. България е може би номер едно производител в света на боеприпаси след Русия и е доста основна страна за производството им ", сподели Безлов.

Безлов счита, че у нас са направени старания за ограничения за сигурност, изключително за огромните фабрики - частни и държавни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР