До 2020 г. ще бъде изградена нова Национална многопрофилна детска

...
До 2020 г. ще бъде изградена нова Национална многопрофилна детска
Коментари Харесай

Правителството прехвърли управлението на болница Лозенец на СУ

До 2020 година ще бъде построена нова Национална многопрофилна детска болница в София . Това стана ясно по време на постоянното държавно съвещание на кабинета " Борисов-3 " в Министерския съвет.

Борисов помоли ректора на Софийски университет " Свети Климент Охридски " проф. Анастас Герджиков да се срещне с парламентарните групи , с цел да отпадне член 5 и държавната болница " Лозенец " да отиде под закрилата на университета. Това ще подсигурява образованието на студентите и всички терзания по тематиката ще бъдат решени .

 Болница
Болница " Лозенец " благодари на Борисов

Болницата остава многопрофилно лечебно заведение и учебно-клинична база на Софийския университет

С министър на опазването на здравето Кирил Ананиев ще подсигурим нужното финансиране на детска многопрофилна болница на територията на университетска Александровска болница, увери министър-председателят.

" Ще трябват към 20 милиона да се довърши ", посочи Борисов и заръча да се види каква нова инсталация ще би трябвало, с цел да може в границите на година и половина-две да имаме нова детска болница .

 Дариткова уверена, че ни би трябвало педиатрична болница
Дариткова уверена, че ни би трябвало педиатрична болница

Според нея тази концепция не трябва да се изоставя

Правителството ще отпусне 23 милиона лв. за погасяване на задълженията на болница Лозенец , с цел да може да се ръководи по този начин, както би трябвало. Оставен това държавното управление ще отпусне и 4 милиона за Клиниката по изгаряния в УМБАЛСМ " Пирогов ".

Здравният министър Кирил Ананиев изясни, че обследването, което би трябвало да се направи на грубия градеж на болничното заведение ще продължи към месец , а предпроектирането ще бъде към 3 месеца. В началото на лятото ще бъде оповестена социална поръчка, което значи, че доникъде на 2020 година в столицата ще има подготвена Национална многопрофилна детска болница, посочи той.

 Затварят болница
Затварят болница " Лозенец ", само че не поради шефа Любомир Спасов

Даниела Дариткова разясни, че задачата не е да бъде отхвърлен шефа на болница

Проф. Анастас Герджиков благодари на премиера Бойко Борисов, че държавното управление е готово да резервира университетска болница " Лозенец " като образователна клинична база. Той предложения премиера да посети и да види университета, тъй като имал какво да види.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР