До 20 януари 2024 г. може да се кандидатства за

...
До 20 януари 2024 г. може да се кандидатства за
Коментари Харесай

До 20 януари 2024 г. може да се кандидатства за най-желаното отличие в туризма – „Син флаг“

До 20 януари 2024 година може да се кандидатства за най-желаното отличие в туризма – „ Син байрак “ за идния летен сезон. Това оповестиха през днешния ден от Българско придвижване „ Син байрак “, което през актуалната година отбелязва своята 30-а годишнина.

През 2023 година в страната имаше рекорден брой Сини знамена и Зелени ключове, които издигат реномето на родния туристически артикул. Общо 21 български плажа и едно яхтено пристанище се подредиха измежду най-хубавите 5 038 международни туристически обекти, носители на високото отличие. 11 места за настаняване у нас са към този момент измежду най-устойчиво ръководените 4 800 хотела от 60 страни със „ Зелен ключ “.

„ Син байрак “ е одобрен международен стандарт, който подсигурява отлични условия и услуги с грижа, както за хората, по този начин и за заобикалящата среда. Получаването на това отличие прави съответната дестинация желано място за отдих. Кандидатите за „ Син байрак “ първо ще бъдат оценени от национално жури, а по-късно – от интернационално, което заседава годишно в Копенхаген, Дания, като отличените ще бъдат оповестени в края на април.

Лятото на 2023 година беше извънредно с напрежение и белязано с тенденциозни офанзиви към българския туризъм и подправени вести, касаещи изискванията по българското Черноморие, показаха още Движението. От там прецизират, че екипът прецизно е следил работата на всички концесионери по използване на условията на стандарта „ Син байрак “. Резултатите от мониторинга демонстрират, че на всички места водата е била чиста, плажовете – добре поддържани, с съществуване на избавително съоръжение, услуги по водно избавяне, прелестно здравно обслужване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР