До 20 октомври е срокът за кандидатстване за Годишните награди

...
До 20 октомври е срокът за кандидатстване за Годишните награди
Коментари Харесай

До 20 октомври се подават кандидатурите за четвъртите Годишни награди в туризма

 До 20 октомври е срокът за кандидатстване за Годишните награди в туризма, за които през 2019 година ще е четвърто издание. Документите за присъединяване се подават онлайн на платформата www.tourismawards.bg. Там са разказани в детайли и всички условия, на които е належащо да дават отговор участниците.

И тази година конкуренцията се организира в 16 категории, от които 6 професионални, 5 художествени и 4 особено предопределени за българските общини. Голямата премия в категория " Изборът на българите “ обичайно ще бъде  избрана измежду всички туристически обекти, включени  в " 100-те национални “ и " 50-те малко познати места “.

" Обръщам се към всички, за които туризмът е идея – представители на сектора, на дребни и огромни общини и обитаеми места, които демонстрираха сериозна готовност през сложната за бранша 2019 година и с всекидневната си работа потвърждават, че можем да преодоляваме сполучливо провокациите. Нека дружно и с присъединяване на българските медии да откроим най-хубавите практики в туризма през годината и да засвидетелстваме признанието, което заслужават “, разяснява министър Николина Ангелкова.

В художествените категории - за изявления на тематика туризъм, всяка медия може да взе участие единствено с един материал или собствен представител в една категория. При приемане на повече от едно предложение от дадена медия в една категория  ще бъде излъчен един участник по отношение на критериите и методологията на състезанието.

Медиите - печатни, малките екрани или радиа, които имат и онлайн уеб сайтове, могат да вземат участие и в категорията " Журналистически материал на тематика туризъм в България в онлайн медия “ с материал, който е бил поместен на уеб страницата, само че той би трябвало да е друг от материала, с който аплайват за главната си категория.

Претендентите, които дават отговор на критериите, ще бъдат оповестени на уеб страницата на премиите и за тях ще стартира онлайн гласуването. Електронният избор ще дефинира носителите на награди във всяка категория. Всеки може да гласоподава онлайн за един участник в границите на една категория (отчита се едно гласоподаване от всеки IP адрес), като може да се поддържа претендент от всяка категория.

Експертите ще наблюдават деликатно да не се позволява манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Тази година контролът ще бъде повишен, с цел да се минимизират благоприятни условия за смяна на електронния избор. Опити за интервенция ще бъдат навреме регистрирани и ще повлияят отрицателно за класирането на съответния претендент.

Наградите ще бъдат връчени на публична гала в София на 16 декември 2019 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР