До 20 май ще продължи приемът на заявления по дълго

...
До 20 май ще продължи приемът на заявления по дълго
Коментари Харесай

До 20 май ще приемат заявления по мярката за пропаднали площи

До 20 май ще продължи приемът на заявки по дълго чаканата мярка „ Помощ за компенсиране на вредите по земеделските култури, породени от неподходящи климатични условия, които могат да бъдат приравнени на естествени бедствия “, настъпили през 2021 година Документи се подават в регионалните дирекции на Държавен фонд „ Земеделие “ от през вчерашния ден. Средствата ще бъдат изплатени до 10 юни. Утвърденият финансов запас по схемата е 3 млн. лева.

На подкрепяне подлежат стопани, които имат констативни протоколи за 100% пропаднали площи през 2021 година със аграрни култури вследствие на неподходящите климатични условия на територията на страната. Финансовата поддръжка се дава на производители, претърпели вреди в следствие от измръзване, слана, стихия, пороен дъжд, непрестанен дъжд с ураганен вятър, наводняване, градушка, суша и засушаване.

На подкрепяне не подлежат площи със аграрни култури, които не са встъпили в плододаване. От Държавен фонд „ Земеделие “ припомнят, че земеделските стопани с издадени констативни протоколи за 100% вреди на площи с култури в резултат на падналата на 28.08.2021 година градушка в област Пловдив и които са получили подкрепяне по схемата за държавна помощ през 2021 година за същите площи, култури и климатично събитие, не подлежат на подкрепяне от актуалната държавна помощ за пропаднали площи. Съгласно условията не се позволява друго двойно финансиране за една и съща щета.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР