До 20 години затвор заплашват протестиращите срещу военната хунта в

...
До 20 години затвор заплашват протестиращите срещу военната хунта в
Коментари Харесай

Гореща точка: Мианмар. 20 години затвор заплашват протестиращите срещу хунтата

До 20 години затвор заплашват протестиращите против военната хунта в Мианмар, в случай че стачкуващите пречат на въоръжените сили. Многогодишни присъди и съществени санкции са надвиснали и над тези, които бъдат приети за отговорни в подстрекателство на ненавист или пренебрежение към водачите на преврата.
Това излиза наяве от законови промени, идващи на фона на бронетранспортьорите, които обикалят по улиците на градовете в страната.

Чрез законовите промени се постановат дълги затворнически присъди за жителите, за които се откри подбужда ненавист към военните, " посредством думи, изговорени или писмени, или посредством знаци, или по различен очевиден метод ".

В публично изказване, оповестено на уеб страницата на военните се декларира, че хората, които пречат на силите за сигурност да извършват своите отговорности, могат да получат 7 години затвор. Тези, за които се откри, че провокират боязън или безредици в общественото пространство, могат да бъдат затворени за три години, предават от BBC.

Новината пристигна единствено няколко часа, откакто интернет връзката в страната бе възобновена.

Стотици хиляди към този момент стачкуват всекидневно против открилия се в първия ден на месец февруари боен режим. Демонстрантите упорстват за освобождението от задържането на определените от тях водачи, в това число Аун Сан Су Чжи, и възобновяване на демокрацията в Мианмар.

Задържаните са десетки. Сред тях има и петима публицисти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР