До 20 август главният прокурор да внесе за разглеждане в

...
До 20 август главният прокурор да внесе за разглеждане в
Коментари Харесай

Христо Иванов: Начинът Гешев да не дойде в НС е да подаде оставка

До 20 август основният прокурор да внесе за разглеждане в Народното събрание отчет за активността на прокуратурата и проверяващите органи по използването на закона във връзка със случаите на полицейско принуждение и приложимост на помощни средства от длъжностни лица против протестиращи предходната година, взеха решение депутатите.
Предложението бе признато единомислещо със 167 гласа „ за “. В отчета би трябвало да попада и какви дейности са подхванати за определяне на лицата, надвишили пълномощията си, имената на наблюдаващите прокурори и аргументите за закъснение на следствието.
„ Проблемът не е просто в това, че някакви служители на реда са нарушили разпоредбите. Проблемът е, че го направиха като осъществяване на политическа поръчка. Те го направиха, охранявайки една власт, в това число властта на основния прокурор “, съобщи Христо Иванов от „ Демократична България “, който е един от вносителите на решението.
По думите му методът Иван Гешев да не пристигна в Народното събрание е той да си подаде оставката.
„ Тук става въпрос за един тежък политически спор на ползи. Гешев, чиято оставка желаеха хората, покрива хората, които биха и малтретираха протестиращите “, разяснява Иванов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР