До 2 седмици трябва да се изкачим на хребета на

...
До 2 седмици трябва да се изкачим на хребета на
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Доближаваме платото на COVID вълната

До 2 седмици би трябвало да се изкачим на хребета на Коронавирус вълната

Доста груба неточност и недомислица е Касата да не поема PCR проучването. Това сподели за проф. Тодор Кантарджиев, който в този момент е консултант на Столичната община по здравните въпроси.

По думите му PCR проучването се позитивира доста по-рано от антигенния тест.

„ Антигенният тест се позитивира, когато човек към този момент е болен, към този момент е заразил няколко души и тогава се позитивира. Когато се прави PCR, може да се прави секвениране, а секвенирането е доста значимо, с цел да се проучва разпространяването на вариантите “, съобщи той.

"До 2 седмици би трябвало да се изкачим на хребета на Коронавирус вълната и по-късно се чака бързо понижаване на случаите ", добави проф. Кантарджиев.

„ Оказа се, че подвариантите, новите, в това число ВА.5, който господства в нашата страна, има по този начин нареченото имунно бягство и това, че си боледувал и че си имунизиран преди повече от година не те пази. Именно по тази причина бустерът е един от методите идващите 4 месеца си непокътнат, а пък есента чакаме, Европейската комисия дава обещание, всички държави-членки да получат от новата комбинирана ваксина, която е и за „ Омикрон “ разновидността “, изясни професорът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР