До 18 март в страната ще се проведе полицейска операция

...
До 18 март в страната ще се проведе полицейска операция
Коментари Харесай

АКЦИЯ! Глоби за пътници без колан на задните седалки

До 18 март в страната ще се организира полицейска интервенция за определяне на извършители, които не употребяват предпазни системи-колани, каски за мотористите и детски столчета. Това заяви на брифинг основен контрольор Росен Рапчев от отдел „ Пътна полиция " на Групово дело „ Национална полиция ".

В България и във всички страни членки на TISPOL в Европейски Съюз се организира засилена акция и полицейски интервенции за определяне на извършители, които не употребяват предпазни системи-колани, каски за мотористите и детски столчета. Контролът за определяне на такива нарушавания ще бъде засилен в цялата страна.

Акцент ще има и върху пасажерите, които се возят на задните седалки на автомобила. От предходната година има промени в закона като към този момент и самият лидер носи отговорност и ще бъде глобяван, в случай че пасажерите нямат колан. Доста български жители поставят колани, когато се возят на предната седалка. Процентът не е подобен за тези, които се возят откъм гърба.

Не е добър и процентът за детските предпазни системи. Глобата за непоставяне на колан, непоставяне на каска и неизползване на столче за дете е 50 лева Същата санкция се постанова и на лидера, в случай че някой от пасажерите е без колан. Това не значи, че в случай че трима от пасажерите са без колан, лидерът ще бъде санкциониран с по 50 лева за всеки, а общо санкцията ще бъде на тази стойност.

„ Очакваме жителите да се научат да употребяват тези предпазни системи освен, когато има такива интервенции, а непрекъснато. Нека всички в колите да употребяват колани, тъй като това избавя живот ", разяснява Росен Рапчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР