До 17 ч. днес в страната са поставени 23 206

...
До 17 ч. днес в страната са поставени 23 206
Коментари Харесай

Над 23 200 ваксини срещу коронавирус бяха поставени днес |

До 17 ч. през днешния ден в страната са сложени 23 206 дози от имунизациите против COVID-19, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

От четвъртък в страната са в действие нови противоепидемични ограничения, съгласно които за достъп до действия на закрито се изисква даване на така наречен „ зелен документ “ за имунизация, преболедуване или негативен резултат от проучване за COVID-19.

„ Зеленият документ “ се изисква за визити в кина, тетри, музеи, галерии, заведения за хранене и развлечение, фитнес и спортни зали и други Документът е нужен и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, образования и така нататък

На условието за „ зелен документ “ би трябвало да дават отговор и работещите в съответните обекти/организаторите на съответните мероприятия, напомнят от министерството.

Ден преди влизането в действие на новите ограничения имунизационните центрове регистрираха нараснал интерес към имунизациите против ковид. По данни на Единния информативен портал поставените в сряда ваксини са 13 484, в пъти повече от предходните дни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР