До 17 ч. днес е срокът за регистрация на партиите

...
До 17 ч. днес е срокът за регистрация на партиите
Коментари Харесай

Изтича срокът за регистрация на партиите и коалициите в ЦИК

До 17 ч. през днешния ден е срокът за регистрация на партиите и обединенията в ЦИК за присъединяване в предварителните парламентарни избори на 2 април, съобщи кореспондент на БГНЕС.

До същия час на 14 февруари от по-известните партии заявки са подали Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, Национална движение „Симеон Втори", Движение за права и свободи, Български напредък, както и новосформираната коалиция сред Продължаваме промяната и Демократична България.

Коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили ще се записва в последния ден – 15 февруари, за присъединяване в предварителните парламентарни избори. Документите на партията ще бъдат импортирани в Централната изборна комисия от заместник-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев, ръководителя на Съюз на демократичните сили Румен Христов, административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, ръководителя на МГЕРБ Георг Георгиев и младежи от партията.

БГНЕС напомня, че до петите подред избори в границите на 2 години се стигна, откакто и трите мандата в 48-то Народно събрание се оказаха несполучливи. Първият мандат бе даден на ГЕРБ-СДС, те предложиха проектокабинет, отпред с неврохирурга проф. Николай Габровски, само че поддръжката не бе задоволителна. Последва опит с втория мандат – на Политическа партия, които предложиха за министър председател акад. Николай Денков, някогашен учебен министър в кабинета „ Петков “, само че поддръжка отдадоха единствено от Демократична България. Третият мандат, който се дава по убеждение на президента, получи парламентарната група на Българска социалистическа партия. Левицата предложи лидерски спор, на него се отзоваха единствено от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Български напредък “ и на който стана ясно, че кабинет в границите на 48-то Народно събрание няма да има. Така президентът Радев издаде декрет, с който разпусна Народно събрание на 3 февруари и насрочи парламентарни избори на 2 април. Така предизборната акция ще бъде открита в среднощ на Националния ни празник - 3 март, а денят за размисъл ще бъде на 1 април. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР