До 17:00ч опростете и ограничете приема на храна до максимум!

...
До 17:00ч опростете и ограничете приема на храна до максимум!
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – неделя – 19.12.2021

До 17:00ч опростете и ограничете приема на храна до най-много! Всички органи на тялото работят до лимита на опциите си, а претоварването им със комплицирани артикули изрично не се предлага. Избягвайте да консумирате мазно, пържено, сладко, солено, намалете до най-малко количеството употребявана храна от скотски генезис.

След 17:00ч храненето в 16 лунен ден би трябвало да е също умерено. Не се позволява преяждане, защото всяко излишество се трансформира в наднормено тегло.

Благоприятно е за недояждане. Ако не можете да гладувате, храната би трябвало да бъде разнообразна и питателна. Препоръчително е да ядете ястието незабавно след готвене. Не яжте месо (особено от домашни птици), гъби и бобови култури. Трябва да се заобикалят артикули, които имат фалическа символика – моркови, краставици, колбаси.

В този лунен ден кръвта се обновява, тъй че всевъзможни ястия с добавка на куркума ще бъдат доста потребни. Полезно е да се яде пълнозърнест самун, ябълки и круши, мед.

В този ден не би трябвало да се приказва на висок звук, изключително по време на ястие. Благоприятно е да се приема храна в фамилен кръг или другарска среда. Храната би трябвало да се приема в спокойна конюнктура със спокойни мисли. Полезно е да се пие малко алено изсъхнало вино.

Днешното предложение:

СПАНАК С ОРИЗ

Продукти: 500 г спанак, 1 к. ч. олио, 1 глава кромид лук, 1 к. ч. ориз, 1 с. л. доматено пюре, магданоз, джоджен (по желание), черен пипер и сол на усет.

Приготвяне: Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината. Прибавя се доматеното пюре, разредено с малко вода и почистеният, почистен и нарязан спанак. След задушаването на спанака се прибавя оризът и нарязаните магданоз и джоджен.

Ястието се залива с 2-3 к. ч. гореща вода, подправя се на усет с черен пипер и сол и се оставя да къкри на спокоен огън или се запича на фурна.

Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се сервира с кисело мляко по избор.

Полезни препоръки: Дългият, изсъхнал, само че не тъничък, а по-скоро объл ориз след измиване със студена вода се залива с гореща вода, а по-късно още веднъж се облива със студена вода, след това се вари.

Тънкият, малък, изсъхнал транспарантен ориз, без да се мие, се залива със студена вода в продължение на 5-8 часа или няколко пъти се промива. По-добре да се употребява кристална сол.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР