До 15 януари включително е срокът за предлагане на кандидати

...
До 15 януари включително е срокът за предлагане на кандидати
Коментари Харесай

Номинации за нов генерален директор на БТА - до 15 януари

До 15 януари в това число е срокът за предложение на претенденти за общоприет шеф на Българската телеграфна организация /БТА/, реши Народното събрание.
Със 126 гласа " за ", 1 " срещу " и без въздържали се депутатите одобриха процедурни правила за предложение на претенденти, чуването им в Комисията по културата и медиите, както и на процедурата за избор от Народното събрание. Припомняме, че мястото бе овакантено след кончината на дългогодишния генерален шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев на 15 ноември. 

Предложения за общоприет шеф на Българска телеграфна агенция могат да се вършат от парламентарни групи или от народни представители. Те се внасят в писмена форма посредством ръководителя на Народното събрание до Комисията по културата и медиите. Кандидатите ще бъдат проверявани за принадлежност към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска.

При чуването на позволените претенденти в отрасловата парламентарна комисия, всеки претендент ще разполага с 15 минути за персонално показване и излагане на вижданията си за развиване на Българска телеграфна агенция. Гласуването на претендентите в пленарната зала на Народното събрание ще става по азбучен ред. За определен ще се счита претендентът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители. 

Българската телеграфна организация се ръководи и съставлява от общоприет шеф, който се избира от Народното събрание. Мандатът му е пет години. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР