До 15 октомври семействата на деца, записани за първи път

...
До 15 октомври семействата на деца, записани за първи път
Коментари Харесай

По 300 лева ще получат учениците от I и от VIII клас

До 15 октомври фамилиите на деца, записани за първи път в I и в VIII клас, могат да аплайват за еднократната целева помощ от 300 лв.. Средствата се отпускат без рентабилен аршин. Формулярите за кандидатстване са на уеб страницата на Агенцията за обществено подкрепяне.
За първи път през предходната образователна година страната реши помощите да се заплащат и на записани в учебно заведение осмокласници с изключение на на първокласници, като бе отстранен подоходният аршин.
За първия образователен период се превежда половината от сумата (150 лева), а втората част - до един месец след началото на втория образователен период, в случай че детето продължава да посещава учебно заведение. В противоположен случай родителите връщат получената сума. Средствата се връщат на страната и в случай че ученикът натрупа повече от 5 неизвинени отсъствия. През предходната образователна година 636 фамилии е трябвало да възстановят отпусната еднократна помощ за възпитаници от I клас и над 1500 - от VIII клас. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР