До 15 октомври може да се кандидатства за еднократната помощ

...
До 15 октомври може да се кандидатства за еднократната помощ
Коментари Харесай

До 15 октомври се кандидатства за еднократна помощ за първокласник и осмокласник

До 15 октомври може да се кандидатства за еднократната помощ в размер на 300 лева за първокласник и осмокласник, припомнят от Агенцията за обществено подкрепяне.

От там прецизират, че отпущането на средствата към този момент не се обвързва с приходите на родителите. Целта е фамилиите на децата в първи и в осми клас да бъдат подкрепени при подготовката на учениците при започване на образователната година.

Кандидатства се по сегашния адрес на един от родителите. Формулярите са качени на страницата на Агенцията за обществено подкрепяне и могат да се подават и по електронен път. Родителите би трябвало да дават записка от учебното заведение, че детето е записано в първи или осми клас. Помощта се получава на две елементи – през първия и през втория период.

Средствата подлежат на връщане при струпване на 5 и повече неизвинени отсъствия в границите на месец или в случай че ученикът прекъсне образованието си.

До момента еднократната помощ за възпитаници, записани в първи и осми клас в държавните и общинските учебни заведения, е отпусната на близо 60 000 фамилии, прецизират от Агенцията за обществено подкрепяне.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР