До 15 март очакваме формалните процедури по одобрение на Плана

...
До 15 март очакваме формалните процедури по одобрение на Плана
Коментари Харесай

Мариците остават да работят, от 15 март работим по Плана

До 15 март чакаме формалните процедури по утвърждение на Плана за възобновяване и резистентност. Това стана ясно от изявлението на вицепремиера и финансов министър Асен Василев по време на съвещанието на комисията по въпросите на Европейски Съюз в Народното събрание.

Последната версия на проекта за възобновяване е изпратен в Брюксел на 15 октомври. Изчистени са последните бележки на Европейска комисия и сме в интервал на последни механически полемики. В последната версия се отхвърляме от инвестицията в построяването на парогазова централа. Увеличават се вложенията в геофизични изследвания , свързани с изследването и потреблението на геотермални води.

Влагаме средства и в акумулатори за предпазване на сила . Батериите ще са с към 15 години живот, ще се създават у нас. Батериите ще са благосъстоятелност на ново сдружение към енергийното министерство .

В Плана са заложени средства за цифровизация на Български пощи, за широколентов Интернет. Заложени са средства за нови влакове, за градски железници .

Промените са показани пред Европейска комисия и имаме утвърждение. Разговаря се по тематиката за декарбонизацията .

Правителството упорства тецовете от комплекса " Мариц а изток " да останат да работят при съблюдаване на екологичните правила и понижаване на излъчванията . Затварянето на Мариците и създаване на парогазова централа в актуалната обстановка ще е неверно решение , съгласно Асен Василев. Това би било неверно решение и щяло да ни слага в неподходящо състояние във връзка с енергийната взаимозависимост, изясни той.

" Брикел " и " Бобов дол " обаче ще бъдат закрити, съгласно вицепремиера.

Показахме решение, което е в български интерес, посочи финансовият министър. Запазва се плана за въздушната незабавна помощ. Можем да стартираме авансово осъществяване на проекта след 15 март, стана ясно от думите на министър Василев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР