До 15 август пчеларите, изпълнили договорите си от Националната програма

...
До 15 август пчеларите, изпълнили договорите си от Националната програма
Коментари Харесай

До 15 август се приемат заявления за субсидии от пчеларите

До 15 август пчеларите, изпълнили договорите си от Националната стратегия по пчеларство 2017-2019 година, могат да подават заявки за заплащане. Приемът на документи по ограничения А, Б, В, Г и Д стартира от 5 юни, в регионалните дирекции на Държавен фонд " Земеделие ". До момента са признати 1311 заявки.

Образец на заявката за заплащане и информация за особеностите по окомплектоване на документите могат да бъдат открити на уеб страницата на Държавна фирма " Земеделие ".

Кандидатите могат да заявят заплащане за всяка активност от националната стратегия, която са се заели да изпълнят. За да получат финансиране те би трябвало да имат годна регистрация като аграрни стопани и да са подали настояща информация за регистъра на пчелините на Българската организация по сигурност на храните.

Фонд " Земеделие " ще преведе финансовата помощ след привършване на наложителните административни инспекции на импортираните от пчеларите документи. Ще бъдат осъществени и инспекции на място, с цел да се откри дали дейностите по договорите са изпълнени правилно.

Земеделските стопани би трябвало да са направили утвърдените им разноски по Програмата в интервала от 1 август на миналата финансова година до 31 юли на финансовата година, за която са кандидатствали.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР