До 15:12ч можете да си позволите да ядете каквото искате,

...
До 15:12ч можете да си позволите да ядете каквото искате,
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – неделя – 14.11.2021

До 15:12ч можете да си позволите да ядете каквото желаете, само че умерено.

11 лунен ден (от 15:12ч до 15:33ч на 15.11.) е неподходящ ден за ястие на солени храни. Препоръчително е да се изключат от диетата всевъзможни храни с високо наличие на сол, както и салами, топено сирене и свинска мехлем. Също по този начин си коства да се откажете от бобови растения, грах.

Най-добрите артикули ще бъдат зеленчуци и плодове под всякаква форма, гъби, леки бульони и супи. Днес не би трябвало да преяждате - по-добре е да напуснете масата леко гладни. Елда, сокове, салати, млечни артикули се усвояват добре.

Един вегетариански ден ще усъвършенства доста положението ви, ще понижи тежестта върху тялото, ще усъвършенства действието на органите.

Ако не можете да си визиите живота без месо, пробвайте най-малко да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.

Днешното предложение:

КЮФТЕТА ОТ ГЪБИ

Продукти за 1 порция: 150 г пресни гъби, 2 яйца, 1/2 к. ч. ориз, 30 г(половин глава) лук, магданоз, галета, олио за пържене, черен пипер, сол.

Приготвяне: Измитите гъби се задушават, нарязани на дребни части.

Оризът се вари в зеленчуков бульон, отношение 1:3. Като уври и изстине, се съединява с гъбите, с дребно нарязания лук, магданоз, сол и черен пипер.

От полученото тесто се вършат кюфтета, които се панират в брашно, в яйце, галета и се пържат в олио. Могат да се поднесат топли и студени.

Полезно: Ако ядете храната по-бавно, това може да има позитивен резултат върху вашето здраве, питателните субстанции ще се усвояват по-добре и най-после ще има обилни резултати върху процеса на намаляване. Проучванията демонстрират, че хората, които ядат бързо, наддават повече на тегло от тези, които ядат постепенно.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР