До 14-ти март софиянци могат да гласуват в платформата на

...
До 14-ти март софиянци могат да гласуват в платформата на
Коментари Харесай

София на крачка от нов Речен площад в центъра

До 14-ти март софиянци могат да гласоподават в платформата на “София избира зеленото” за желан от тях план, който да се реализира през идната година. “Речен площад Лъвов мост” е смелото планово решение на фондация “Колективът” за създаване на ново публично място в коритото на Владайска река под емблематичния мост.

Проектът цели да трансформира сърцето на остаряла София в ново място за отдих и събития в една основна част на града, където липсват паркове. Авторите на предлагането от фондация “Колективът” към този момент от две години организират там градския фестивал “Реките на София”, който цели да покаже по какъв начин мястото може да се употребява за събития, спорт и просвета.

Развитието на състезанието “София избира зеленото” и изборът на спечелилия в него, чийто план ще завоюва бюджет до 1 милион за своята реализация, в този момент е в ръцете на жителите на София. Всеки жител, който се намира в София и има отношение към градското развиване и зеления образ на града може да гласоподава на уеб страницата https://www.sofia.bg/sofia-izbira-zelenoto.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР