До 13 май включително всички граждани, които се намират в

...
До 13 май включително всички граждани, които се намират в
Коментари Харесай

Удължават срока за задължителното носене на маска

До 13 май в това число всички жители, които се намират в закрити или на открити публични места, би трябвало да носят еднократна или многократна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата (кърпа, шал и т.н.). Това подрежда министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев с издадена през днешния ден Заповед № РД-01-236/24.04.2020 година, оповестиха от Здравното ведомство.
Издаването на новата заповед е обусловено от усложняващата се епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVlD-19, на територията на страната и възходящия брой на записаните случаи на коронавирусна зараза.
" Поставянето на защитна маска при посещаване на публични места понижава епидемиологичния риск от заразяване с новия ковид, както за лицето, носещо маската, по този начин и за близките. Трябва да се има поради, че в редица случаи болестта протича безсимптомно, което значи, че един човек може да е заразоносител и да не знае ", стимулират се от Здравното министерство.
" В същото време наличните досега научни данни свидетелстват, че вирусът се задържа дълго време върху железни, пластмасови и стъклени повърхности – затова, носейки маска, жителите лимитират до най-малко опцията да се заразят, прецизират още от ведомството на Кирил Ананиев. Цялата заповед може да откриете в този линк.
Глобата за излизане без маска е от 300 до 1000 лв..
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР